Derk Koetje Award

beeld-05

Tijdens de Amersfoortse Gaypride in 2009 is – mede op initiatief van de Wham – de Derk Koetje Award in het leven geroepen. Deze award is een onderscheiding in de vorm van een verzilverde penning die jaarlijks wordt toegekend aan een persoon die zich bijzonder heeft ingezet voor de belangen van LHBTers in Amersfoort en omstreken. De onderscheiding is vernoemd naar de eerste ontvanger van de penning, Derk Koetje.

De Derk Koetje Award wordt financieel mede ondersteund door Gaycafé Lapart. De penning is ontworpen door de Amersfoortse grafisch vormgever John van Drumpt.

De jury

De jury die de Derk Koetje Award toekent wordt gevormd door: de Wethouder Integratie van de gemeente Amersfoort, de laatste twee winnaars van de Derk Koetje Award, de financieel ondersteuner van de award en de voorzitter van de Wham.

Nomineren

Tijdens het Coming Out Weekend (in oktober 2016) zal de Wham voor de zevende keer de Derk Koetje Award uitreiken.

Het is weer mogelijk om personen te nomineren die zich hebben ingezet voor de belangen van LHBTers in Amersfoort en omstreken. Stuur een e-mail naar info@wham-amersfoort.nl met daarin de naam van de persoon die je wilt nomineren, met daarbij een korte motivatie.

Nomineren kan tot en met 25 september 2015. Daarna zal de jury de award toekennen aan één van de genomineerden.
De Derk Koetje Award wordt op zondag 9 oktober 2016 om 16.00 uur op de Hof in Amersfoort uitgereikt.

Nadere informatie kun je de komende tijd vinden op deze site.

 

social_twitter_box_blue  facebook

terug naar intro pagina   |   terug naar boven